-
[170515] 한국의 반찬EBS/입이 트이는 영어 2017. 5. 17. 11:42반응형
한국의 반찬에 대해 이야기해주세요.
Talk about Korea side dishes.
일반적으로 한국 식사는 밥 한 공기와 다양한 곁들임 요리로 구성된다.
In general, a Korean meal includes a bowl of rice and various side dishes called banchan.
가장 흔한 종류의 반찬은 김치다.
The most common type of banchan is kimchi.
김치는 한국 식사에 늘 포함된다.
Kimchi is ever-present in Koran meals.
주로 배추로 만든다.
It is most often made with Korean cabbage.
또한 무나 파 같은 다른 채소로도 만들 수 있다.
It can also be made with other vegetables like radishes or scallions.
계란말이도 인기 있는 반찬이다.
Rolled omelets are another popular side dish.
그릇에 계란을 풀고 약한 불에 익혀서 만든다.
They are made by whisking eggs in a bowl and cooking them on a low flame.
치즈나 햄 같은 재료들을 추가할 수도 있다.
They can also include ingredients like cheese and ham.
'나물'이라고 불리는 양념된 야채 또한 흔한 반찬이다.
Seasoned vegetables called namul are common as well.
대표적인 재료들은 콩나물, 시금치 그리고 버섯이 있다.
Typical ingredients are bean sprouts, spinach and mushrooms.
나물은 지방 함량과 열량이 낮다.
There are low in fat and calories.
그것은 밥상에 오르는 가장 건강한 반찬들이다.
There are some of the healthiest side dishes on the dinner table.
반응형'EBS > 입이 트이는 영어' 카테고리의 다른 글
[170517] 한국 사회의 자원봉사 (0) 2017.05.17 [170516] 한국의 수제비 (0) 2017.05.17 [170512] PC방 (0) 2017.05.12 [170511] 회식 (0) 2017.05.11 [170510] 짝사랑 (0) 2017.05.11