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  • [170516] 한국의 수제비
    EBS/입이 트이는 영어 2017. 5. 17. 12:59
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    한국의 수제비에 대해 이야기해 주세요.

    Talk about Korean sujebi.


    수제비는 밀가루로 만든 쫄깃한 떡이 들어간 든든한 국물 요리다.

    Sujebi is hearty soup with chewy cakes made with flour.


    밀가루가 물과 소금과 섞여서 반죽이 된다.

    The flour is mixed with water and salt to make dough.


    반죽을 약 15분 이상 치대는 것이 중요하다.

    It's important to knead the dough for about 15 minutes or more.


    이는 떡의 식감을 좋게 해 준다.

    This improves the mouthfeel of the cakes.


    국물을 만들기 위한 조리법은 다양한다.

    There are many different recipes to make the broth.


    주로 말린 멸치나 조개를 끊여서 만든다.

    Usually, it's made by boiling dried anchovies or shellfish.


    더 강한 맛을 위해 마늘을 넣을 수도 있다.

    Garlic can also be added for a stronger flavor.


    반죽을 손으로 뜯어 납작한 모양을 만들어 국물에 익힌다.

    The dough is torn by hand into flat cakes and cooked in the broth


    사람들은 감자나 다른 야채도 추가하기 좋아한다.

    People also like to add potatoes or other vegetables.


    수제비는 한국에서 위안이 되는 인기 있는 음식이다.

    Sujebi is a popular comfort food in Korea.


    화려하거나 고급스럽지는 않지만 속이 아주 든든하고 만족감을 준다.

    It is not fancy, all high-end, but it's very filling and satisfying.

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